top of page

qüestió d'honor

segueix-nos

  • LAMAIEUTICA_XXSS-02
DSCF7297.JPG

sinopsi

Ens vam conèixer a la disco que anem sempre, ell sabia qui era jo pel seu amic, que va al meu institut. Vaig acceptar la seva invitació d'anar amb ells a passar un dia lluny de la nostra ciutat. També hi va venir la meva millor amiga. Mai hagués imaginat que el dia podia acabar així. (Ellena, 16 anys.) 

Fins on som capaços d'arribar per defensar el nostre honor, allò que ens fa merèixer el respecte i l'amor propi i dels altres? Quin impacte directe té el llegat del patriarcat en els joves i en les seves interaccions? I finalment, el poder de la història i el context sociopolític poden ser detonants en les nostres accions o impulsos?

fitxa artística

autoria: Lutz Hübner

traducció: Eduard Bartoll

direcció: Carla Torres Danés

repartiment: Carla Abulí, Guillem Albasanz, Christian Cánovas, Genís Lama i Meritxell de Soto

producció executiva: Mireia Isal 

disseny d'escenografia: Júlia López i Melià

regidoria espai escènic: Yaiza Ares

disseny de vestuari: Mònica Elias

co-disseny de vestuari: Macarena López

vestuari patrocinat per: Bershka Collection

disseny de llums: Iker Rañé i Laia Fernández Garcia

disseny de so: Iker Rañé

tècnic: Carlos Calvo

disseny de cartell/fotografía: Júlia Garcia Font

durada: 90 minuts 

gènere: comèdia dramàtica

idioma: disponible en català i castellà

la crítica diu...

“Qüestió d’honor lleva el peso del patriarcado y el racismo a la sala Dau al Sec"

Justo Barranco, La Vanguardia, 2021

“Qüestió d’honor ens porta endinsar-nos en els conceptes de llibertat individual, de repressió, conducció social i cultural i de violència.”

Martí Sancliment, El Núvol, 2020

“Qüestió d’honor es una de esas obras necesarias que hay que ver hasta que todos estemos concienciados y pongamos freno a esta hemorragia (...) un golpe directo al patriarcado, un drama que propone una reflexión sobre la violencia machista."

Eduardo de Vicente, El Periódico, 2019

“Em va recordar que al teatre tot és possible sense grans escenografies, si hi ha un bon text, i un bon equip (...) dirigida per una dona (...) vol dir que tenim veus femenines importants i enriquidores en el nostre panorama teatral."

Àngels Bassas, Ítaca, 2020

“La directora Carla Torres Danés ha modelat aquesta obra, i ha gosat posar-la en escena (...) interpretacions dures, sensuals i sinceres circulen a l'escenari i centrifuguen la història."

Carme Canet, Teatre Barcelona, 2020

“Una posada en escena abassegadora, amb més d’una vintena d’escenes on es barreja el passat i el present i on els cinc intèrprets demostren una forma física excel·lent, força i energia. Dirigida molt encertadament per la Carla Torres Danés."

Imma Barba i Miquel Gascón, Voltar i voltar, 2020

bottom of page