top of page

A la maièutica produïm obres que constitueixen retrats de realitats contemporànies i que desperten la inquietud de repensar-nos com a individus i com a societat. Creiem en l'art com a eina de transformació.

El nostre nom, la maièutica, sorgeix de l'origen etimològic de la paraula, vinculat a l’obstetrícia, disciplina que facilita el naixement, i a la vegada de la reorientació de Sócrates dins la filosofia, que l’atribuia al naixement d’un ésser pensant. El nostre teatre pretén que el públic esdevingui un ésser pensant i que desperti en ell coneixements que posseeix i que encara no han aflorat.

 

La maièutica neix l'any 2020 de la mà de Carla Torres Danés i Mireia Isal.

 

L'any 2014 comencen a treballar juntes a BamBú cia de teatre, fundada per la Carla, una companyia integrada per actors i actrius amb i sense diversitat funcional, i amb la llengua de signes i l'audiodescripció incorporades en escena. Des dels seus inicis, la Mireia forma part de la companyia com a actriu-intèrpret de llengua de signes. 

 

A partir del 2018, la Mireia i la Carla decideixen iniciar un nou camí, obrint mires cap a produccions que no només es regeixin pels criteris de BamBú cia de teatre, sense abandonar mai el segell de la direcció artística de la Carla, de la vessant humana en la producció de la Mireia i ambdues motivades sempre per un interès en temàtiques socials contemporànies i per la creació com a eina de transformació individual i col·lectiva.

Maièutica

adj i f. [FILOS] Mètode socràtic amb el qual el mestre, mitjançant preguntes, fa que el deixeble descobreixi coneixements que en ell estaven latents.

bottom of page